Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
Sverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
Yogalivsstil / Yogasmycken & kristaller / Yogahalsband & malas

Yogahalsband & malas

Ett yogahalsband kan ha så många fler syften än att bara vara vackert och dekorativt. Det kan förmedla en känsla, intention, läkande krafter och representera dig och din identitet. Därför har vi samlat här halsband och malas för en unik yogisk stil i alla former, längder och material. Från iögonfallande statement-halsband med buddistiska och hinduistiska symboler, chakrahängen med stenar fyllda med god energi, kedjor, malas, berlocker till enkla halsband i vackra ädelmetaller och pärlor.


Mala Halsband Necklace Moss Green - Yogiraj
Yogiraj mala halsband Moss green har pärlor i jaspis (jasper). Det sägs att jaspis kan bidra med lugn och stöd vid stress och balansera sinnet. Jaspis anses även vara en jordande och skyddande sten samt dra till sig nya positiva möjligheter i livet. Jaspis är en sten för mod, beslutsamhet och fokusering.
699 kr
Mala kit, Natural - Yogiraj
Köp Yogiraj mala kit halsband & armband för 799 kr (värde 898 kr)
Yogiraj mala kit Natural består av ett halsband och ett armband, båda i matchande pärlor i naturliga stenen agat. Färgerna är olika nyanser av vit, beige och natural. Agat sägs kunna hjälpa till att ta bort energiblockeringar i kroppen och hjälpa dig att bli mer jordnära. Agat kan ge dig styrka, skydd, mod och handlingskraft. Framför allt anses agat bidra till att öka självförtroende och självrespekt. En perfekt sten för dagliga påminnelse om self-love.
799 kr
Mala kit, Moss green - Yogiraj
Köp Yogiraj mala kit halsband & armband för 799 kr (värde 898 kr)
Yogiraj mala kit Moss green består av ett halsband och ett armband i matchande färg med pärlor i jaspis (jasper). Det sägs att jaspis kan bidra med lugn och stöd vid stress och balansera sinnet. Jaspis anses även vara en jordande och skyddande sten samt dra till sig nya positiva möjligheter i livet. Jaspis är en sten för mod, beslutsamhet och fokusering.
799 kr
Mala halsband Palo Santo med Guru pärla
Vackert och rofylld mala halsband av Palo Santo med guru pärla.
639 kr
Mala Halsband Necklace Natural - Yogiraj
Yogiraj mala halsband Natural har pärlor i naturliga stenen agat. Färgerna är olika nyanser av vit, beige och natural. Agat sägs kunna hjälpa till att ta bort energiblockeringar i kroppen och hjälpa dig att bli mer jordnära. Agat kan ge dig styrka, skydd, mod och handlingskraft. Framför allt anses agat bidra till att öka självförtroende och självrespekt. En perfekt sten för dagliga påminnelse om self-love.
699 kr

Vad är ett mala halsband?

Ett mala-halsband är en speciell typ av halsband som används som ett andligt verktyg och smycke. Malas används idag av människor över hela världen som ett hjälpmedel för meditation, mindfulness och personlig utveckling.

Ett mala-halsband består av:

 1. Pärlor: Malas består vanligtvis av 108 små kulor eller räknepärlor, även om vissa malas har 27 eller 54 kulor (dessa är delbara med 108, en helig siffra i många östliga filosofier). Pärlorna kan vara tillverkade av olika material, inklusive trä, ädelstenar, kristaller eller halvädelstenar.

 2. Guru-kula: Den 109: e kulan, som sitter i mitten av mala-halsbandet, kallas "guru-kulan" eller "meru-kulan." Det representerar din lärare, din inre vägledning eller din medvetenhet om det gudomliga.

 3. Tofs: Många malas har en tassel, en trådfrans, som hänger från guru-kulan. Tasseln symboliserar enhet och fullbordan, liksom förbindelsen till det gudomliga.

 4. Knutar: Malas är ofta knutna mellan varje pärla. 

Mala-halsband används främst för att räkna repetitioner av böner, mantra eller andliga affirmationer under meditation. När du reciterar din mantra, drar du fingret över varje kula en i taget medan du fortsätter med din upprepning. När du når guru-kulan, stannar du eller vänder riktningen för att fortsätta räkna i motsatt riktning. Detta kan hjälpa till att hålla dig fokuserad på din meditation och skapa en rytm och ritual.

Mala-halsband har också en personlig och symbolisk betydelse. De kan vara en påminnelse om din andliga praxis och intentioner. Ofta väljs malas baserat på de heliga egenskaper och symbolik som är förknippade med de använda ädelstenarna eller materialet. Till exempel, olika ädelstenar tros ha specifika energier och helande egenskaper.

Mala-halsband är vackra och meningsfulla smycken som kan vara en del av din dagliga meditation eller användas för att påminna dig om din andliga resa och dina intentioner. De kan vara personligt betydelsefulla och användas som en hjälp att utveckla andlig medvetenhet och mindfulness. Använder man ett mala halsband i meditation. Att använda ett mala-halsband i meditation är en relativt enkel process och kan vara en hjälpsam teknik för att räkna repetitioner av mantra, böner eller affirmationer medan du förblir koncentrerad.

Steg-för-steg guide hur du använder ett mala-halsband i meditation:

 1. Sitt ner i en bekväm meditationsposition: Hitta en lugn plats där du kan sitta bekvämt. Det kan vara på en stol, en kudde på golvet eller någon annan plats där du kan sitta med rak rygg. Slappna av och fokusera på din andning för att komma in i ett meditativt tillstånd.

 2. Håll mala-halsbandet: Ta mala-halsbandet i din ena hand. Du kan använda antingen hand, men det är vanligast att använda din dominerande hand.

 3. Börja med guru-kulan: Guru-kulan är den större kulan eller tråden vid basen av mala-halsbandet. Börja med den och håll den mellan tummen och pekfingret.

 4. Repetiera din mantra eller affirmation: Med varje kula, recitera din mantra, bön eller affirmation högt eller tyst för dig själv. Du kan använda vilken mantra eller affirmation du önskar, och det behöver inte vara på sanskrit eller något annat specifikt språk. Exempel på en mantra är "Om Shanti," som representerar frid, eller en personlig affirmation som "Jag är lugn och centrerad."

 5. Flytta till nästa kula: Efter att du har reciterat din mantra, förflytta tummen och pekfingret till nästa kula och fortsätt din upprepning. Fortsätt detta tills du har reciterat din mantra 108 gånger (eller det antal gånger du har satt som mål).

 6. När du når guru-kulan: När du når guru-kulan, kan du göra ett av följande:

  • Stanna och reflektera i några ögonblick över din meditation eller intention.
  • Om du vill fortsätta din meditation, vänd om mala-halsbandet och börja räkna i motsatt riktning, utan att passera över guru-kulan.
 7. Avsluta din meditation: När du är klar med din meditation och har räknat ditt önskade antal repetitioner, tacka dig själv eller det gudomliga för din praktik och insikter.

Det viktigaste är att hålla din meditation lugn och fokuserad och använda mala-halsbandet som ett hjälpmedel för att räkna dina repetitioner. Det är en ritual som kan förbättra din meditationsupplevelse och hjälpa dig att uppnå djupare inre frid och koncentration.