Stäng
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Byt land

Välj ett land nedan för att visa priser och artiklar för detta land

FinlandNorgeSverige

KONTAKTA KUNDTJÄNST

Har du frågor gällande produkter, din order, leverans, lagersaldo eller allmänna supportfrågor?
e-mail: [email protected] 
Telefon: 010-884 88 43 (Mån-Fre 10-12 & 13-15)
Facebook: (Yogagrossitens facebook-sida) Uppdateras och bevakas dagligen. Här kan du också ställa frågor till oss genom att skicka ett meddelande eller skriva på vår vägg så besvarar vi dig så snart vi kan!

 
 

Vanliga frågor & svar om yogamattor


 

Vad är en standardmatta?

En yogamatta räknas som standardmatta med en tjocklek om 4 mm och passar utmärkt för alla olika typer av fysisk yoga. Med denna tjocklek får du stabilitet och kan balansera i de olika positionerna och grunda kroppen genom mer kontakt mot marken.

 


 

Jag får ont i knäna & handlederna när jag yogar, vilken matta ska jag välja?

De som lätt blir ömma i kroppen av fasta underlag behöver en lite tjockare matta. Tjockare yogamattor räknas som 5-6 mm i tjocklek. Där får yogin en god stötdämpning och kommer inte i kontakt med golvet lika lätt. Tjockare mattor är lite tyngre att bära med på men håller å andra sidan längre.


 

Vad är en resematta?

Travelmat är bara 2 mm tjock & går att vika ihop, och passar därmed perfekt att ta med sig på resan. Tunnare mattor är generellt lättare i vikt och därmed även lättare att bära med sig. Travel mats kan med fördel även användas ovanpå yogastudions eller gymmets lånemattor, för en mer personlig känsla.


 

Jag utövar lugnare yogaformer, vilken matta passar bäst då?

För mediyoga, yinyoga & kundaliniyoga rekommenderar vi en tjockare matta som exempelvis Organic mat 6 mm eller All-round yoga mat 6 mm. En del föredrar dock mattor som skapar och isolerar värme vid mer stilla yoga, som ex ullmattor.


 

Jag glider lätt när jag yogar, vilken matta har bäst grepp?

Dagens kunder frågar ofta efter greppet på mattan. Ett vanligt problem kan vara att man halkar på sin yogamatta när man svettas, till exempel i hotyoga och poweryoga. Till dessa yogaformer finns yogamattor med extra bra grepp, som Sthiran som transporterar bort fukt för att du ska kunna behålla greppet genom hela passet. Även Organic mat har ett väldigt bra grepp. Dessa mattor passar generellt bra till fysiska former av yoga och ger ett bra grepp. 


Generellt gäller att alla yogamattor måste “yogas in” för att få sitt rätta grepp. Ge din yogamatta lite tid initialt och en chans till att bli en riktigt god följeslagare och vän i yogan. Hur man upplever greppet är ytterst individuellt och har även med teknik och erfarenhet i positioner att göra.

 


 

Hur länge håller mattan?

Hållbarheten & livslängden på yogamattor går aldrig att säga exakt då det är många faktorer som påverkar detta, som till exempel klimat, skötsel och användning. Ekologiska mattor kan komma att hålla en något kortare tid än vad andra yogamattor i plast kan göra eftersom naturgummi är ett organiskt material som torkar ut.

 


 

Jag är känslig mot starka dofter & lukter, avger mattan en stark doft?

De flesta yogamattor doftar på något sätt. Mattor av naturgummi, som Organic mat, har ofta en karaktäristisk doft, och att de avger denna doft är ett intyg på att de är gjorda av genuint, ekologiskt naturgummi, fritt från giftiga ämnen och kemikalier. Doften avdunstar efter några veckor, men om du är mycket känslig kan det hända att du upplever doften för stark och då kanske ett icke-ekologiskt alternativ passar bättre.

 


 

Jag vill yoga utomhus i solen, vilken matta lämpar sig bäst för det?

De flesta yogamattor skall inte utsättas för direkt solljus då detta torkar ut mattan. Yogirajs Studio yoga mat 4,6 mm är dock en matta som tål direkt solljus och temperaturer ända upp till 60 grader, så denna matta kan du i lugn och ro göra dina yogaövningar på i solen.Vanliga frågor & svar om yogatillbehör

 Varför behöver jag yogatillbehör?

Våra kroppar ser alla olika ut, därmed kan det ibland vara fördelaktigt att använda sig av yogatillbehör för att få till en mer behaglig belastning på kroppen i olika positioner. De olika tillbehören används för stöd och support. De hjälper bland annat till att nå in i positioner som man inte riktigt får till på grund av ex. stelhet eller andra begränsningar i kroppen, som stöd vid balanser eller andra positioner där man inte når till golvet och som support för kroppen vid lugnare yogaformer.

 

Yogatillbehör kan i yoga hjälpa till att

- avlasta kroppen

- förlänga kroppen

- fördjupa en position

- stärka en position

- främja en god hållning och därmed främja andningen

- främja avslappning

- uppleva positionerna på ett nytt sätt

 


 

Jag ska praktisera lugn yinyoga/restorative yoga, vilka yogatillbehör behöver jag?

För att praktisera lugnare yoga krävs mer utrustning som ska fungera som support för kroppen och som hjälper till att främja en djupare avslappning i positionerna. Det som behövs är ett kit om ett bolster, två yogablock, en filt och eventuellt ett yogabälte och en ögonkudde för extra mycket stöd och support.Jag ska praktisera fysisk yoga (hatha, vinyasa, ashtanga etc.), vilka yogatillbehör behöver jag då?

Vid vanlig fysisk yogapraktik använder man i regel sig av två st yogablock och ett yogabälte, och vid avslappning/savasana i slutet av klassen en yogafilt och eventuellt en ögonkudde.Vad är det för skillnad mellan skumblock och korkblock?

Det är egentligen ingen stor skillnad alls. Det är exakt samma funktion på blocken men de har olika egenskaper p.g.a. olika material. Korkblocken är lite tyngre och kan för vissa kännas mer stabila. De är tillverkade av återvunnen kork och därmed ett val för de som föredrar ett naturligt och hållbart material. Skumblocken finns i flera olika färger och är ett lättare material viktmässigt som gör att de är enkla att bära med sig.


 

Hur använder jag ett bolster/block/bälte?

Vänligen se föregående del “Yogatillbehör” med beskrivning av funktion och användningsområde för respektive yogatillbehör.


 

Hur skiljer sig Yogirajs yogatillbehör från andra märkens yogatillbehör?

Yogiraj ämnar vara ett medvetet yogavarumärke som bryr sig om både miljön och den som yogar. Därmed erbjuder vi giftfria yogatillbehör och yogatillbehör av ekologiska material. Det samtidigt som vi inte tummar på varken kvalité, funktion eller design.BLI PARTNERKUND/ÅTERFÖRSÄLJARE

+ PRESS/PR/SPONSRING

Vill du bli återförsäljare av vårt yogasortiment? Har du frågor som rör media, pr eller sponsring? Vänligen kontakta COO Caroline Louise af Ugglas:

Mail: [email protected]