Stäng
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
599 kr kvar till fri frakt
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Yogainspiration / För Yogastudion / Drömmer du om en egen yogastudio?

Drömmer du om en egen yogastudio?

Att-göra-listan kan snabbt bli lång men det finns en del saker som man bör lägga lite extra tid på för att lyckas med uppstarten och på så sätt skapa en stabil grund för yogaverksamheten.

Några saker att tänka på: 

 

Sätt en intention för din yogastudio

Den första och kanske viktigaste frågan du bör ställa dig är vad intentionen med yogastudion är. Varför startar du den? En intention som du kan falla tillbaka till och hitta styrka ifrån när det kommer tuffa dagar och du undrar vad du gett dig in på. Din intention blir en stöttepelare som du kan fatta beslut utifrån och forma studions framtid men den behöver inte vara huggen i sten, den kan förändras med tidens gång.

Gör en budget

Även om det är en yogastudio du ska öppna får man inte glömma att du trots allt kommer att bedriva en affärsverksamhet. Allt kostar pengar och ofta kan kostnaderna rusa iväg när man startar en ny verksamhet och det dyker upp nya utgifter. Genom att lägga upp en budget så får du en överblick över potentiella intäkter och kostnader som du kan ha som underlag för till exempel prissättning. Oförutseddbara kostnader kan alltid dyka upp men med en budget är du mer förberedd och kan ta höjd för plötsliga utgifter.   


Hitta rätt lokal

Att hitta rätt lokal är ett av de avgörande momenten i uppstarten av en yogastudio. Ibland kan lokalen redan finnas tillgänglig och vara grunden för studion och ibland finns konceptet för studion men lokalen saknas. Oavsett hur det ser ut för dig så lita på din magkänsla när det gäller lokalen. Väggar och golv kan oftast göras iordning efter tycke och smak men det är svårt att ändra på ett läge eller en känsla. Om du ska hyra lokalen så syna kontraktet noga innan du skriver på så att du har koll på uppsägningstider och eventuella hyreshöjningar, sådant som kan påverka din verksamhet under vägens gång.

Hitta ditt folk

En yogastudio är en samlingspunkt för människor, både för de som kommer komma dit för att lära sig och de som lär ut yoga. Ska du själv jobba som yogalärare eller kommer du anställa eller hyra in yogalärare? Försök att hitta folk som delar dina värderingar när det gäller yoga men tänk på att skriva avtal är alltid en god idé, hur nära man än står varandra.  

Vilka människor vill du locka till din studio? Även om man önskar att alla sorters människor ska komma är det bra att ha en uttalad målgrupp som man kan rikta sig mot i marknadsföring och annan kommunikation utåt.

Inredning, utsmyckning och yogatillbehör

Sist men inte minst så lägg ner tid, energi och själ i att inreda din lokal. Det första intrycket när man kommer in i yogastudion kommer att vara avgörande för vad yogisar kommer få för uppfattning om den. Att köpa in yogatillbehör och inredning kan vara en stor kostnad till en början så tänk efter vad du behöver från start. Om du har en studio med fokus på hathayoga så kanske det räcker med yogamattor till en början men om det är en studio med fokus på yinyoga så kanske behövs mer tillbehör som yogaklossar och yogabolster. Kommer din studio sälja yogakläder och annan yogautrustning så till att vara tydligt avgränsa vad som är till salu och vad som är till låns.

 

Du som ska starta yogastudio kan handla flerpack med förmånliga rabatter. Vi har tillägnat en hel kategori för dig som ska köpa flerpack till din studio. Du kommer till kategorin här. Lycka till!

 

Vi rekommenderar

Bolster - Yogiraj

• Yogabolster för alla yogaformer 

• Fyllt med ekologiskt bovete 

• Finns i flera snygga färger 

Yogirajs ekologiska bolster hjälper till att öppna hjärtat. Det ger även stöd och fördjupad stretch i flera positioner. Bolstret med en fyllning av boveteskal formar sig efter kroppen vid varje praktik – möt din nya, stöttande yogavän! 

699 kr