Stäng
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
599 kr kvar till fri frakt
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Yogainspiration / För Yogastudion / Hur skapar man en hållbar yogastudio?

Hur skapar man en klimatsmart yogastudio?

Hur kan din yogastudio bli mer hållbar?

 

Hur skapar man en klimatsmart yogastudio? Hållbarhet- och miljöfrågor tar allt större plats i samhällsdebatten och som företagare blir det allt viktigare att ta ansvar för hur ens verksamhet påverkar miljön. Yogastudion är inget undantag och om man driver en yogaverksamhet kanske det krävs att man ligger i framkant då många yogis är miljömedvetna och vill göra gott för sig. Inom yogan finns Yamas med sin första princip, ahimsa, vilket innebär ju att inte göra någon skada på andra människor, levande varelser eller vår planet, och den principen är väl värd att följa. Att visa på att man tar hänsyn till moder jord är alltid plus och det finns många saker du kan tänka på för att göra din yogastudio mer hållbar.

Välj yogaprodukter med omsorg

En bra början är att se över de produkter du har till försäljning i din yogastudio som exempelvis kläder, livsmedel och yogatillbehör. Är de ekologiska eller har de någon miljömärkning eller hållbarhetsmärkning av något slag? Känner du till tillverkarens eller leverantörens hållbarhetsfilosofi? Var produceras de, av vem och av vad? Genom att ha koll på dessa frågor får du en bra överblick av vad du säljer och kan ge ett rakt svar om någon av dina kunder ställer frågor. Det visar på att du tar ansvar för de produkter du säljer och just ansvar är en viktig faktor att förmedla när det gäller hållbarhet.  

Välj klimatsmarta yogamattor 

Se över vad du har för yogamattor och yogatillbehör i din studio. Genom att välja dessa på ett miljömedvetet sätt sparar du på jordens resurser. Om du ska köpa in nytt så välj helst ekologiska alternativ, eller produkter av hög kvalitet som håller länge. Är du i en uppstartsfas och har en liten budget så kan yogamattor i giftfri-PVC vara ett bra alternativ som håller länge och tål mycket slitage, eller kolla vad som finns på andrahandsmarknaden. Till exempel svenska Yogirajs All-round yogamatta är ett prisvärt alternativ som tål mycket användning och kan tvättas i tvättmaskin. Släng inte mattor och tillbehör som inte är helt uttjänta, utan skänk eller sälj dem så att någon annan får glädjas av dem ett tag till.


Håll koll på detaljerna och undvik flyg 

Du kan även fundera över driften och underhållet av din yogastudio. Vad har du för elavtal? Att välja ett avtal med el från förnybara energikällor är det mest klimatsmarta alternativet. Belysningen är en viktig faktor för att får rätt stämning i studion, men se till att du har LED-lampor som är energisnåla och som därför inte behövs bytas så ofta. Se över användandet av levande ljus genom att välja ljus som är gjorda av giftfria naturliga råvaror som kokosvax, eller varva med elektriska varianter. Kolla även detaljer som handtvål, städprodukter och toalettpapper - allt sådant syns och bidrar till att bilda en uppfattning om din yogastudio.

 

Vilka events anordnar din yogastudio? Om du vill arrangera retreats och yogakurser utanför din yogastudio så välj platser som man inte behöver ta flyget till då det har en stor miljöpåverkan. Det finns många vackra platser i Sverige och våra grannländer som man kan ta alternativa färdmedel till som tåg.

 

Kommunicera miljömedvetenheten

Till sist - kommunicera vad du gör för miljön! Låt de som kommer och yogar hos dig och andra få veta vilka insatser du gör för att skapa hållbarhet i yogastudion. Genom att visa upp vad du gör i dina kanaler så kan du inspirera andra och själv få smarta tips från dina följare och på så sätt skapa positiv förändring.   

Det finns mycket att vinna på att göra miljömedvetna förändringar i yogastudion, inte minst dina kunders förtroende och en välmående planet! Ta ett steg i taget och börja redan idag! Du hittar klimatsmarta och ekologiska yogamattor här och vi har samlat rabatterade priser till din yogastudio här.

 Vi rekommenderar

Bolster - Yogiraj

• Yogabolster för alla yogaformer 

• Fyllt med ekologiskt bovete 

• Finns i flera snygga färger 

Yogirajs ekologiska bolster hjälper till att öppna hjärtat. Det ger även stöd och fördjupad stretch i flera positioner. Bolstret med en fyllning av boveteskal formar sig efter kroppen vid varje praktik – möt din nya, stöttande yogavän! 

699 kr