Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
599 kr kvar till fri frakt

Du kanske även är intresserad av...

Yogamatta All-round travel 2 mm, Midnight Black - Yogiraj
Yoga på resan? Packa med denna superlätta matta med skönt grepp. Och ta med dina fina yogaminnen hem. Perfekt att veckla ut på hotellrummet. Denna matta är också perfekt att ta med sig till gymmet och lägga ovanpå lånemattan, för ökad hygien och en mer personlig känsla.
299 kr
Vattenflaska - Yogiraj
Vatten släcker inte bara törst. Vatten håller oss friskare, piggare och kan hjälpa till att sänka blodtrycket, eftersom hjärtat inte behöver jobba lika hårt för att cirkulera runt blodet vid en god vätskebalans. Håll ditt vattenintag konstant under dagen med denna vattenflaska som är perfekt att ta med till yogan och allt däremellan i livet. Yogirajs vattenflaska i Mossgreen håller din dryck kall och fräsch i upp till 15 timmar, eller varm i upp till 5 timmar. 
299 kr
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Yogainspiration / För Yogastudion / Hur skapar man en hållbar yogastudio?

Hur skapar man en klimatsmart yogastudio?

Hur kan din yogastudio bli mer hållbar?

 

Hur skapar man en klimatsmart yogastudio? Hållbarhet- och miljöfrågor tar allt större plats i samhällsdebatten och som företagare blir det allt viktigare att ta ansvar för hur ens verksamhet påverkar miljön. Yogastudion är inget undantag och om man driver en yogaverksamhet kanske det krävs att man ligger i framkant då många yogis är miljömedvetna och vill göra gott för sig. Inom yogan finns Yamas med sin första princip, ahimsa, vilket innebär ju att inte göra någon skada på andra människor, levande varelser eller vår planet, och den principen är väl värd att följa. Att visa på att man tar hänsyn till moder jord är alltid plus och det finns många saker du kan tänka på för att göra din yogastudio mer hållbar.

Välj yogaprodukter med omsorg

En bra början är att se över de produkter du har till försäljning i din yogastudio som exempelvis kläder, livsmedel och yogatillbehör. Är de ekologiska eller har de någon miljömärkning eller hållbarhetsmärkning av något slag? Känner du till tillverkarens eller leverantörens hållbarhetsfilosofi? Var produceras de, av vem och av vad? Genom att ha koll på dessa frågor får du en bra överblick av vad du säljer och kan ge ett rakt svar om någon av dina kunder ställer frågor. Det visar på att du tar ansvar för de produkter du säljer och just ansvar är en viktig faktor att förmedla när det gäller hållbarhet.  

Välj klimatsmarta yogamattor 

Se över vad du har för yogamattor och yogatillbehör i din studio. Genom att välja dessa på ett miljömedvetet sätt sparar du på jordens resurser. Om du ska köpa in nytt så välj helst ekologiska alternativ, eller produkter av hög kvalitet som håller länge. Är du i en uppstartsfas och har en liten budget så kan yogamattor i giftfri-PVC vara ett bra alternativ som håller länge och tål mycket slitage, eller kolla vad som finns på andrahandsmarknaden. Till exempel svenska Yogirajs All-round yogamatta är ett prisvärt alternativ som tål mycket användning och kan tvättas i tvättmaskin. Släng inte mattor och tillbehör som inte är helt uttjänta, utan skänk eller sälj dem så att någon annan får glädjas av dem ett tag till.


Håll koll på detaljerna och undvik flyg 

Du kan även fundera över driften och underhållet av din yogastudio. Vad har du för elavtal? Att välja ett avtal med el från förnybara energikällor är det mest klimatsmarta alternativet. Belysningen är en viktig faktor för att får rätt stämning i studion, men se till att du har LED-lampor som är energisnåla och som därför inte behövs bytas så ofta. Se över användandet av levande ljus genom att välja ljus som är gjorda av giftfria naturliga råvaror som kokosvax, eller varva med elektriska varianter. Kolla även detaljer som handtvål, städprodukter och toalettpapper - allt sådant syns och bidrar till att bilda en uppfattning om din yogastudio.

 

Vilka events anordnar din yogastudio? Om du vill arrangera retreats och yogakurser utanför din yogastudio så välj platser som man inte behöver ta flyget till då det har en stor miljöpåverkan. Det finns många vackra platser i Sverige och våra grannländer som man kan ta alternativa färdmedel till som tåg.

 

Kommunicera miljömedvetenheten

Till sist - kommunicera vad du gör för miljön! Låt de som kommer och yogar hos dig och andra få veta vilka insatser du gör för att skapa hållbarhet i yogastudion. Genom att visa upp vad du gör i dina kanaler så kan du inspirera andra och själv få smarta tips från dina följare och på så sätt skapa positiv förändring.   

Det finns mycket att vinna på att göra miljömedvetna förändringar i yogastudion, inte minst dina kunders förtroende och en välmående planet! Ta ett steg i taget och börja redan idag! Du hittar klimatsmarta och ekologiska yogamattor här och vi har samlat rabatterade priser till din yogastudio här.

 Vi rekommenderar

Yoga block cork, standard - Yogiraj

Lyft din praktik med yogablock i hållbar, ekologisk kork. Det ger grundning, stabilitet och extra höjd i olika positioner. Extra skönt grepp tack vare rundade kanter – känn värmen från Medelhavet där den naturliga korken härstammar från.

189 kr
Massageboll Cork ball - Yogiraj

Trigger- och massageboll i kork som kan hjälpa till att släppa på spänningar och smärta i olika muskelområden. Perfekt för axlar, nacke, rygg, bröst, fötter eller andra områden. 

149 kr
Yogamatta ull Premium wool mat, Silver Grey, 75 x 200 cm - Yogiraj

Yogamatta i ull. Yogiraj Premium wool yoga mat är tillverkad i Italien av 100% Merinoull och är den perfekta yogamattan för yin-, restorative-, kundalini- och mediyoga samt även för lugna yoga nidra. Du kan med fördel även använda en ull yogamatta för en skön stund för all lugnare form av yoga eller meditation. Ullmattan ger stöd, värme och komfort. Ullen är certifierad av Woolmark att endast komma från välmående får som inte har utsatts för skada, stress eller "mulesing" när ullen har samlats in. Lyxigaste ullyogamattan på marknaden säger vi och många av våra kunder. Säg hej till din nya mysiga yogakompis!

Om du vill skydda och enkelt ta med din ullmatta rekommenderar vi denna yogaväska. 

1 199 kr
Yogamatta ull Premium wool mat, Natural, 90 x 200 cm - Yogiraj
Yogamatta i ull. Yogiraj Premium wool yoga mat är tillverkad i Italien av 100% Merinoull och är den perfekta mattan för yin-, restorative-, kundalini- och mediyoga samt även för lugna yoga nidra. Du kan med fördel även använda en ull matta för en skön stun för yoga meditation. Ullmattan ger stöd, värme och komfort. Ullen är certifierad att endast komma från välmående får som inte har utsatts för skada, stress eller "mulesing" när ullen har samlats in. Lyxigaste ullyogamattan på marknaden säger vi och många av våra kunder. Säg hej till din nya mysiga yogakompis!

Om du vill skydda och enkelt ta med din ullmatta rekommenderar vi denna yogaväska.
1 399 kr
Yogamatta Organic Lite mat 4 mm, Graphite Grey - Yogiraj
Organic Lite mat 4 mm är en härlig yogamatta med lyxig känsla i den mjuka nästan tygliknande ytan, som ger ett bra grepp från start. Den är producerad av ekologisk naturgummi, fri från toxiner och andra skadliga ämnen, vilket gör den helt biologiskt nedbrytbar. Dessutom är det en ekologisk lättviktsmatta, vilket gör den smidig att bära med sig.
799 kr
Doftljus Soothing lavender - Yogiraj
Ett underbart doftljus som med sin eteriska lavendelolja även ger aromaterapi. Slappna av, meditera eller bara tänd detta doftljus när du vill känna lugn och välbefinnande. Doften av lavender är precis lagom, inte för stark utan medium i sin intensitet och sprider sig behagligt i rummet. Den eteriska lavendeloljan är av finaste kvalitet från den kända doftregionen Grasse i Frankrike. Ljuset består i övrigt av naturlig vax från raps och kokosnöt, inga tillsatser. Soothing Lavender är varsamt handstöpt i Sverige. Brinntid 40-60 timmar. 
349 kr