Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
599 kr kvar till fri frakt

Du kanske även är intresserad av...

Yoga block Light weight foam, Lilac Purple - Yogiraj
Med ett lätt yogablock i EVA-skum får du stöd och extra höjd under positionerna. Den låga vikten gör det enkelt att ta med blocket till studion.
199 kr
Vattenflaska - Yogiraj
Vatten släcker inte bara törst. Vatten håller oss friskare, piggare och kan hjälpa till att sänka blodtrycket, eftersom hjärtat inte behöver jobba lika hårt för att cirkulera runt blodet vid en god vätskebalans. Håll ditt vattenintag konstant under dagen med denna vattenflaska som är perfekt att ta med till yogan och allt däremellan i livet. Yogirajs vattenflaska i Mossgreen håller din dryck kall och fräsch i upp till 15 timmar, eller varm i upp till 5 timmar. 
299 kr
Yogamatta All-round yoga mat, 4 mm, Midnight Black - Yogiraj
All-round mat yogamatta som passar lika bra för nybörjare som för vana yogis, samt för studion. All-round mat lever länge och har ett grepp som bara förbättras med tid och användning. En matta för alla yogis.
329 kr
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Yogainspiration / Yogaexpertis & Guider / 5 yogatillbehör för yinyoga

Fem bra yogatillbehör för yinyoga


Yinyoga är yogaformen där du passivt stretchar din kropp i olika positioner som hålls under en längre tid. Yogatillbehör, eller yogaprops som de ofta kallas, är inte nödvändiga för din yinyogapraktik men de kan hjälpa till att komma djupare in i stretchen genom att få dig att lättare kunna slappna av och släppa taget. Yinyogapositionerna kan ibland vara intensiva och då kan rätt yogatillbehör varsamt avlasta och stötta dig genom de mer krävande momenten och på så sätt göra din upplevelse mer behaglig. Här har vi listat de fem bästa propsen för din yinyogapraktik:

Bolster - stöd på flera sätt

Ett bolster kanske är det mest användbara yogatillbehöret för yinyoga. Det går att ligga över, lägga över sig, luta över och krama om. Det finns bolster med olika stoppningar, bovete som blir mer tung och säckig samt stoppningar med textilier som blir mer kompakta i formen. De finns även i både runda och rektangulära modeller.

Du hittar våra bolster här. 

Läs mer om bolster här


Block - ett mångsidigt hjälpmedel

Ett yogablock, eller yogakloss som det också kallas, är även det mycket användbart i din yinyogapraktik. Du kan sitta på det, landa pannan på det i en framåtfällning, eller placera under skuldrorna i en liggande bakåtböj. Du kan också använda det för att bygga upp och ge stöd i en position för att lättare kunna mjukna in den. Yogablock finns i varianter i kork eller lättviktsskum.

Du hittar våra block här

Läs mer om yogablock här


Yoga strap - förlänger och stabiliserar

Ett yogaband, eller yogastrap, används för att förlänga armarna i positioner där man har svårt att nå eller greppa tag. De hjälper till att göra svårtillgängliga positioner lättare att utföra och på så sätt arbeta mot dem. De används också för att stabilisera en position genom att “binda fast” den del av kroppen man ska arbeta med. Yogabanden finns i olika längder för olika långa personer.

Du hittar våra band här

Läs mer om yogaband här

 

Filt - ger värme och trygghet

En filt är ett måste för de flesta som praktiserar yinyoga just för att det är skönt och mysigt att lägga den om sig. Eftersom yinyogan är en lugn praktik så blir man lätt lite kall när man utövar den. Men filtarna går även att användas på många olika sätt: vikas till en kudde att sitta på eller vila huvudet mot eller rulla ihop och använda som ett litet bolster. Många tycker också att det kan kännas tryggt och behagligt att lägga en filt som en tyngd över bröst eller höft. 

Du hittar våra yogafiltar här

 

Ögonkudde - för extra avkoppling

Ibland det lilla som gör stor skillnad - ögonkudden kan ses som pricken över i din yinyogapraktik. Lägg den över ögonen för att få mörker och behaglig tyngd. Ofta är ögonkuddarna fyllda med lavendel som doftar ljuvligt och verkar lugnande. De går också att lägga som tyngder i händerna eller använda som en liten kudde för att ge dämpning under knän eller andra ställen där det känns lite hårt mot underlaget.

Du hittar våra ögonkuddar här

 

Vill du utöva yinyoga hemma så hittar du alla yogatillbehör du behöver på Yogagrossisten. Till dig som praktiserar yinyoga vill vi även tipsa om en yogamatta i ull som är varm och mysig och ger en behaglig dämpning när du yinyogar. Namaste!

Vi rekommenderar

Bolster Ann Ringstrand for Yogiraj, beige melange
Bolster ger stöd och fördjupar stretchen i flera yoga- och meditationspositioner. Ann Ringstrand, mode- och livsstilsdesigner och grundare av klädmärket Hope, har designat denna kollektion med exklusiva yogatillbehör för Yogiraj. Här möter yogan hem, mode och design i en naturlig förening för en modern urban livsstil. Bolstret innehåller ekologiska boveteskal vilket formar sig behagligt efter kroppen i övningarna. Bärremmen på ena kortsidan gör det lätt att förflytta bolstret.
799 kr
Yoga block cork, standard - Yogiraj

Lyft din praktik med yogablock i hållbar, ekologisk kork. Det ger grundning, stabilitet och extra höjd i olika positioner. Extra skönt grepp tack vare rundade kanter – känn värmen från Medelhavet där den naturliga korken härstammar från.

189 kr