Stäng
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
599 kr kvar till fri frakt

Du kanske även är intresserad av...

Yoga block Light weight foam - Yogiraj
Med ett lätt yogablock i EVA-skum får du stöd och extra höjd under positionerna. Den låga vikten gör det enkelt att ta med blocket till studion.
199 kr
Massageboll Cork ball - Yogiraj

Trigger- och massageboll i kork som kan hjälpa till att släppa på spänningar och smärta i olika muskelområden. Perfekt för axlar, nacke, rygg, bröst, fötter eller andra områden. 

149 kr
Vattenflaska - Yogiraj
Vatten släcker inte bara törst. Vatten håller oss friskare, piggare och kan hjälpa till att sänka blodtrycket, eftersom hjärtat inte behöver jobba lika hårt för att cirkulera runt blodet vid en god vätskebalans. Håll ditt vattenintag konstant under dagen med denna vattenflaska som är perfekt att ta med till yogan och allt däremellan i livet. Yogirajs vattenflaska i Mossgreen håller din dryck kall och fräsch i upp till 15 timmar, eller varm i upp till 5 timmar. 
299 kr
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Yogainspiration / Yogaexpertis & Guider / Hur använder man en handduk till yogamattan?

Varför behöver man en handduk till yogamattan?

Vad är en matthandduk och hur använder man handduk till yogamattan? 


Har du lagt märke till att vissa lägger något över yogamattan när du går på yogapass och undrat vad det är för något? Det är en matthandduk - en handduk för yogamattor som minskar halkningar och som fungerar som ett hygieniskt skydd över yogastudions eller gymmets lånematta. Matthandduken är särskilt bra för dig som som tränar hot-eller bikramyoga eller bara svettas mycket när du yogar. Tycker du att det är tungt att ta med dig din egen yogamatta varje gång så kan en handduk till yogamattan vara ett bra alternativ för dig.

Matthandduk - ett hygieniskt alternativ 

Hur ofta tvättar din yogastudio eller gym deras yogamattor? En yogamatta kan samla på sig en hel del inkräktare i form av bakterier, virus och svamp och yogastudios och gym är särskilt utsatta då flera använder samma yogamattor. En matthandduk blir en skyddande barriär mellan dig och lånemattan och låter dig fokusera helt på din yogapraktik istället för vilka baciller som kan finnas på mattan. Den håller också din egna yogamatta ren och fräsch och bidrar till minskat slitage.

Lätt att bära med sig 

Matthandduken både väger mindre och är tunnare än en yogamatta vilket gör att den är lätt att bära, vika ihop och ta med sig överallt. Den ger också en mjuk och bekväm känsla när du lägger den över din yogamatta. En handduk för yogamattor är ett smidigt alternativ att ta med till yogastudion eller gymmet istället för att ta med dig en egen yogamatta. Matthandduken är också perfekt ta med dig på resan när bagageutrymmet är begränsat och går bra att använda på stranden eller andra mjuka underlag utomhus.

Superabsorberande för svettiga yogapass

Om du upplever att du alltid halkar på yogamattan kan det vara värt att pröva en matthandduk. När du glider och har svårt att hålla balansen på din yogamatta finns den en risk att du engagerar dina muskler på ett felaktigt sätt samtidigt som det är svårare att hålla fokus när man ständigt måste koncentrera sig på att inte halka. En matthandduk har vanligtvis plastnubbar på undersidan som ser till att hålla handduken på plats och den övre sidan har en sträv yta som ger ett bra grepp och låter dig yoga utan glid.