Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
Sverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
Yogainspiration / Meditation & Spirituellt / Sitt skönt med meditationskudde

Sitt skönt med meditationskudde

Sitt skönt med meditationskudde - yoga meditation

Har du svårt att hitta en bekväm sittande position när du mediterar? Ta hjälp av en meditationskudde! 

Ibland kan det mest simpla i vår yogapraktik kännas som en utmaning. Att sitta upp i en bekväm ställning och med rak rygg är en vanlig uppmaning från yogaläraren, oavsett vilken typ av yogaklass du går på. Men om ingen sittande position känns bekväm – vad gör man då? Det finns flera yogatillbehör som kan hjälpa dig att hitta en mer behaglig position men det bästa alternativet är meditationskudden som passar bra för yogis, meditationsentusiaster eller för dig som bara vill kunna sitta bekvämt på golvet en längre stund. 

Använd meditationskudde som stöd

När du sitter ner för yoga och meditation ska din kropp kännas stadig och behaglig så att du under den tid du spenderar i tystnad kan hänge dig helt och hållet åt ditt inre. Med hjälp av en meditationskudde sitter du enklare bekvämt med en bra hållning under en längre tid vilket gör att lättare kan slappna och fokusera på din andning.

Det fina med meditationskuddar och andra yogatillbehör är att de går att använda på många olika sätt. Meditationskudden kan med fördel användas som ett mjukt och stabilt stöd i många yogapositioner, särskilt i yin- eller restorative yoga där man spenderar lite längre tid i positionerna. Det går även att sitta på ett yogablock eller ett yogabolster för att höja höften och du kan också lägga block under knäna för att slippa den ansträngande känslan av att de hänger i luften. Ett annat bra knep är att vika en filt eller vika in din yogamatta för att sitta på. Det funkar särskilt bra om du har en extra tjock yoga matta eller en yogamatta i ull.

Varför kan det kännas obehagligt när vi sitter ner på golvet?

Vanligtvis beror det på att man är stel eller svag i musklerna som engageras vid en sittande ställning och det brukar vara främst knän, höft och rygg som säger ifrån. En zafu, som meditationskudden även kallas, underlättar den sittande ställningen genom att höften kommer lite högre upp än dina knän vilket stabiliserar ryggraden och förbättrar vår hållning. Den stödjer dig så att du sitter bekvämt och bibehåller en god ställning under ­­­en längre tid och kan lägga fokus på ditt andetag utan att bli störd av en värkande kropp, eller att du sakta börjar luta dig framåt. När du sitter med rätt hållning så stärker du musklerna som stöttar den vilket gör att din hållning förbättras med tiden. 

 

Meditationskudde från Yogiraj - svensk och ekologisk

Hos Yogagrossisten hittar du sköna meditationskuddar från Yogiraj, ett svenskt yogavarumärke med garanterat giftfria produkter. Det finns två modeller av kuddar att välja mellan, en traditionellt rund kudde och en som är halvmåneformad. Båda är fyllda med ekologiska boveteskal som ger ett bra stöd för höft och ryggrad. Fördelen med fyllningen är att du kan fylla på med mer boveteskal för att stötta upp meditationskudden, vilket gör att den inte behöver tappa sin form. Du kan också tömma den på boveteskal om du vill sitta lite mjukare. 

Meditationskuddarna finns i flera fina färger och den avtagbara klädseln är gjord i ekologisk bomull och går att tvätta i tvättmaskin. Det är alltid prisvärt att handla Yogirajs produkter då du kan få upp till 30 procent rabatt om du köper fler än sex produkter och då kan du välja fritt mellan produkter och färger. Låt inte en oskön sittande position hindra dig från en fridfull stund på mattan, hitta din favorit i vårt sortiment av meditationskuddar här

 

Vi rekommenderar

Meditationskudde Ann Ringstrand for Yogiraj Meditation cushion, mixed pattern
En meditationskudde ger en skön sittande ställning och stöd för dina korsade ben.  Ann Ringstrand, mode- och livsstilsdesigner och grundare av klädmärket Hope, har designat denna kollektion med exklusiva yogatillbehör för Yogiraj. Här möter yogan hem, mode och design i en naturlig förening för en modern urban livsstil. Meditationskudden innehåller ekologiska boveteskal vilket formar sig behagligt efter kroppen i övningarna. Bärremmen på sidan gör det lätt att förflytta och bära med sig kudden.
599 kr
  • Svart/Vit
Meditationskudde Meditation cushion, round, Midnight Black - Yogiraj
Har du en längtan efter lugn och ro? Denna runda meditationskudde gör din tysta egentid skönare. En kudde som är fylld med ekologiskt boveteskal så att du kan sitta så bekvämt som möjligt med korsade ben. Fokusera på ditt andetag och njut av tystnaden. Yogirajs meditationskuddar har extra lång livslängd, dels med dess slittåliga ekologiska bomull, dels att du kan fylla på bovete (som du hittar hos oss) i innerpåsen, tvätta ytterfordralet i maskin (30 grader) och fräscha upp eller förnya med nya färg med ett löst ytterfodral.
529 kr
Meditationskudde ull Premium wool meditation cushion, Silver Grey - Yogiraj
Din värdefulla meditationsstund blir ännu mer avslapppnad och givande på denna sköna och stödjande meditationskudde. Merinoullen håller dig i perfekt temperatur och anpassar sig efter säsongen.
699 kr