Stäng
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
599 kr kvar till fri frakt
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Yogainspiration / Inspiration / Stämningshöjare för yogastunden

Stämningshöjare för yogastunden

palo santo

Doft, ljud, ljus, smak och känsel. Vi uppfattar världen genom våra sinnen och genom att skapa en lugn och trygg miljö runt omkring oss möjliggör vi för att känna samma lugn i vårt inre. Du har säkert stött på en del olika stämningshöjare i yogasalen, som stimulerar ett eller flera sinnen och hjälper dig att slappna av. Här guidar vi dig genom olika saker som hjälper dig att tona in, skapa lugn och ro, stilla sinnet och landa i kroppen inför din yogastund.

Palo Santo

Betyder heligt trä och har använts i Sydamerika i ritualer och ceremonier sedan urminnes tider. Det torkade träet är en naturlig rökelse som ger en härlig doft och sägs rena från negativa energier. Palo Santo tas endast från träd som fallit naturligt. Kontrollera att den Palo Santo du köper är hållbart framställd och inte bidrar till regnskogsskövling. 

Smudge


Smudge, eller salvia som det heter på svenska, är också en form av naturlig rökelse som består av torkade örter som bundits ihop till ett litet knippe eller ligger löst. Det har använts av amerikanska urinvånare i tusentals år för att rena och välsigna såväl människor som djur och platser. Salvia är en vanligt förekommande ört som sägs balansera energier. Även lavendel, som sägs vara lugnande, är en vanlig smudgeört. Tänd på och fläkta sedan runt i rummet eller det föremål du vill smudga. 

Eteriska oljor


Eteriska oljor utvinns ur olika delar av växter och går att använda på många olika sätt. Olika oljor har olika dofter och teurapetiska egenskaper. För att dra nytta av dessa egenskaper inför din yogastund kan du gnida in lite på huden på exempelvis handleder och hals eller blanda några droppar med vatten i en sprayflaska och spraya lite omkring dig.
 

palo kristall smudge


Klangskålar


Klangskålar, eller singing bowls som de kallas på engelska, är skålar av metall som när man spelar på dem ger ett stämningsfullt ljud. Vibrationerna som dessa skapar sägs vara lugnande och helande för kroppen. Olika skålar har olika ljud och kan med fördel användas tillsammans efter varandra. Det går också att placera klangskålar på olika delar av kroppen för att fysiskt känna vibrationerna. Klangskålar sägs härstämma från  Himalayas och Tibet och används vid meditation, olika ritualer och även i yoga.

Te


Många yogastudios bjuder på te och det är något härligt med att krypa ihop med en kopp te innan eller efter ett yogapass. Teer består av örter och växter som har olika egenskaper. Ett kamomillte sägs vara lugnande och perfekt att avrunda kvällen med för att få en god natts sömn. 

Ljus


Att använda levande ljus som t ex ett doftljus är ett enkelt sätt att skapa stämning inför yoga eller meditation och kan också användas för att hålla fokus, drishti. En annan fin ljuskälla är saltstenslampor som är vackra att titta på och ger ett mjukt och behagligt sken. 

Kristaller


Kristaller kommer från jordens inre och finns i en stor variation av färger och former och sägs alla ha olika egenskaper. De finns i många olika storlekar, slipade, råa och även som smycken i form av berlocker eller pärlor. Ha kristallerna på dig eller i närheten av dig för att ta vara på deras inneboende kraft. 

Hur skapar du en stämningsfull atmosfär hemma hos dig och på yogamattan? Hos oss på Yogagrossisten hittar du allt för den yogiska livsstilen. Kolla in vårt livsstilssortiment här.