Stäng
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
599 kr kvar till fri frakt

Du kanske även är intresserad av...

Yogabälte Yoga belt long, Midnight Black - Yogiraj
Ett yogabälte gör det enklare att komma in i positionerna, så ta hjälp när det behövs. Detta justerbara, lite längre bälte för dig som behöver det, är gjort av stark, ekologisk bomull och kommer sakta men säkert att öka din rörlighet. Men kom ihåg – yoga handlar inte (bara) om att nå dina tår.
229 kr
Yogaväska Mats & Props bag, Natural - Yogiraj
Bär hela yogalivet med stil. Ultimata yogaväskan i lyxig och slittålig ekologisk bomull. Perfekt för yogaläraren att bära ett gäng yogamattor till studion för klassen, eller stoppa ned allt från matta och diverse props, här rymst även bolster. Yogiraj Mats & props bag rymmer alla mattor du behöver och ja, nästan livet självt också. Liksom den ikoniska blåa platskassen från möbelvaruhuset är dess användningsområden oändliga, men med Yogiraj Mats & props bag bär du inte bara praktiskt, utan även snyggt och ekologiskt. En tidlös favoritbag för många år framöver.
549 kr
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Yogainspiration / Yogaexpertis & Guider / Varför en yogamatta i kork?

Varför en yogamatta i kork?

Varför ska man välja en yogamatta i kork?

Idag tillverkas yogamattor i flera olika material som ger mattorna deras olika egenskaper och utseenden. Ett spännande material som används i yogamattor är kork, som är ett helt naturligt och som förser yogamattan med många fina kvaliteter. Många yogis värdesätter naturen och hållbarhet högt och korkmattan hjälper dig att känna kontakten med naturen även på din yogamatta. Och de är inte bara naturligt vackra, de är också ett hygieniskt och hållbart alternativ och kanske viktigaste av allt -  de ger ett riktigt bra grepp! 

Ett naturmaterial med många bra egenskaper

Så varför ska man välja en yogamatta i kork? För det första så är korken ett naturligt material som produceras på ett hållbart sätt vilket innebär att en korkmatta är skonsam både mot dig och mot vår jord och är helt biologiskt nedbrytbar. Dessutom så har korken naturligt antibakteriella egenskaper som gör att en korkmatta är i princip självrengörande och inte tar åt sig lukt. Om du varsamt torkar av din korkmatta med vatten då och då kan den hålla sig fräsch i flera år.

Rent prestandamässigt så är korkmattan lätt att bära, ger en mjuk och behaglig dämpning och ett riktigt bra grepp i fuktiga miljöer. Ju mer fukt desto bättre grepp. Tyvärr är greppet inte detsamma i torra miljöer men det går att åtgärda genom att spraya lite vatten på mattan innan användning. Korken absorberar inte hetta vilket gör den idealisk för att yoga utomhus på. Många korkmattor är vändbara med en baksida av naturgummi som också går att yoga på. 

Hur tillverkas kork?

Kork tillverkas av barken från korkeken som växer i länderna runt medelhavet. När man skördar kork så behöver man inte hugga ner trädet utan man plockar endast ner barken från trädet. Barken växer så småningom ut igen och träden kan bli upp till 200 år gamla. Det finns alltså inga restprodukter eller delar av korken som inte går att använda vilket gör att kork är en förnybar resurs och mycket hållbar produkt. När korken har skördats så ligger den ute på tork i cirka sex månader, en process som hjälper att få fram korkmaterialets fina egenskaper.

Till vilken yogapraktik passar korkmattan bäst?

Eftersom korkmattan ger ett supergrepp i fuktiga sammanhang så är den idealisk för svettiga pass av vinyasa flow eller bikramyoga. Korkmattan absorberar dessutom fukt, så du behöver inte använda en handduk över din yogamatta. Korkmattan lämpar sig också bra som resematta för sommarens fuktiga värme eller utlandssemestern till varmare klimat eftersom den tål sol, värme och fukt bra. Den är dessutom lätt att bära med sig vilket också är ett plus när man är på resande fot.

Är du på jakt efter en yogamatta med ett riktigt bra grepp och som är ett klimatsmart alternativ så är korkmattan något för dig. Yogagrossisten säljer yogamattor i kork från Guru. De samarbetar med organisationen Trees for the future som planterar ett träd i ett utvecklingsland för varje såld yogamatta. Du hittar deras korkmattor här.