Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
Sverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
Yogainspiration / Övningar online / Varsamma yogaövningar för höfterna

Varsamma höftöppnare med hjälp av yoga bolster

Höftöppnare kallas yogapositioner som stretchar och mjukar upp muskulaturen kring våra höfter. Inom yogafilosofin är höftområdet förknippat med våra relationer och vårt känsloliv. Rent fysiskt är detta område aktivt både när vi står, går och sitter så det är inte konstigt att vi kan samla på oss en hel del spänningar i höften. Höftöppnare kan upplevas som intensiva och därför kan det vara skönt att använda ett yogabolster för att kunna utföra dem på ett mer avslappnat sätt. Här beskriver vi hur man kan använda bolstret i tre olika höftöppnande yogapositioner.

Halv Duva (Svanen) 

En vanlig höftöppnare inom yogan är Duvans position, som i Yinyoga kallas Svanen. Den stretchar rumpmuskler och annan muskulatur kring höften samtidigt som den stärker upp och ökar rörligheten i området. I Duvan går det att använda bolstret på flera olika sätt för att hjälpa dig att hitta en variant som är behaglig och givande för dig.

Från alla fyra, placera bolstret vågrätt under dig och därifrån kliva fram med din högra fot och landa knät i linje med höger hand och foten i linje med vänster hand. Du behöver inte ha fot och knä i en vågrät linje men sen till att foten håller till vänster. Sjunk sedan ner över bolstret och låt vänster foten glida bakåt. Här fungerar bolstret avlastande för höften vilket ger en mild variant av Duvan som passar om man är stel och vill skynda långsamt in i stretchen. Den minskar också belastningen på det främre knät.

Placera bolstret framför dig och kom till Duvans position. Luta dig sedan över bolstret, omfamna det och låt det ta emot vikten av din överkropp. De här varianten är särskilt behaglig om du utövar yinyoga och ska hålla positionen en längre stund eller om du upplever att du är stel i höftområdet. Bolstrer stöttar upp överkroppen så att du kan vila där och samtidigt fokusera på att mjukna i höften.

Från Duvans position, lägg bolstret längs med det bakre, raka benet för att avlasta knä, och för att hjälpa till att hålla höften parallell.

Grodan

Grodan är en yogaposition som kan upplevas som en intensiv stretch av höfter, ljumskar och insida lår. Genom att ta hjälp av ett bolster kan du få avlastning i positionen och utföra den på ett mer hållbart sätt.

Placera bolstret framför dig, lägg dig över det och omfamna det. Dra sedan ut knän i sidled så att de hamnar i linje med höften och så att benen ligger i 90 graders vinkel med fötterna nedanför knäna. Om du lägger dig långt upp på bolster så att höften får vila på det ger det en mer varsam stretch än om du ligger längre ner på bolstret och höften inte stöttas upp av bolstret.

Placera bolstret vågrätt framför dig och landa armbågar eller överkropp på det för att minska trycket på armbågar och axlar när du är i Grodan.

Sadeln

Sadeln är en yogaposition som stretchar höftböjarmuskeln men som kan upplevas vara svårtillgänglig eller skrämmande att gå till. Med hjälp av bolster kan du på tryggt och säkert komma in i denna position.

Placera ett eller två bolster lodrätt bakom dig. Sätt dig på knä med fötterna vid sidan av benen, antingen på yogamattan eller sittande på bolstret. Ta stöd på armarna bakom dig och börja sakta luta dig bakåt över bolstret.

Stanna med händerna i som stöd eller lägg dig ner över bolstret med armarna längs sidorna.

Har du mycket spänningar i höftområdet och vill utföra höftöppnare för att mjuka upp? Prova ett yogabolster och upplev skillnaden! Det finns bolster i många olika former, fyllningar och färger som kan hjälpa dig i din yogapraktik. Hitta ditt favoritbolster på Yogagrossisten här!

Vi rekommenderar

Bolster ull Premium wool yoga bolster, Silver Grey - Yogiraj
Ta stöd av yogan mest mångfacetterade tillbehör, bolstret. Här i ett härligt utförande i mjuk och skön merinoull tillverkad i Italien. Ullen är certifierad att endast komma från välmående får som inte har utsatts för skada, stress eller "mulesing" när ullen har samlats in. Vi fyller våra bolster för hand i Skåne, och vi väljer att fylla dem så att de ger ett ordentligt stöd. Om du skulle vilja ha ett lösare bolster så kan du lätt bara tömma innerpåsen på boveteskal så blir det precis som just du vill ha det. Du kan också fylla på boveteskal på samma sätt. 
849 kr
Bolster Midnight Black - Yogiraj

Ett bolster är ett av yogans mest användbara tillbehör och älskat och använt av många yogis. Yogabolster passar för alla yogaformer. Yogirajs ekologiska bolster är stort, generöst och välfyllt med ekologisk bovete och formar sig efter kroppen för maximalt stöd i yogapositioner. Ett bolster hjälper till att öppna hjärtat. Det ger även stöd och fördjupad stretch i flera positioner. Yogirajs bolster har den perfekta storleken för maximal support - möt din nya, stöttande yogavän! Yogirajs bolster har lång livslängd, dels är den ekologiska bomullen mycket slittålig, dels kan du byta ytterfordral om du vill förnya eller fräscha upp, dels kan du fylla på nytt bovete i innerfordralet. En långsiktigt investering som kommer att ge dig mycket support och glädje under lång tid. 

799 kr
Ögonkudde Eye pillow, Midnight Black - Yogiraj
Ta en välbehövlig paus med denna avslappnande ögonkudde, fylld med lugnande lavendel. En eye pillow hjälper dig att varva ner och hitta tillbaka till dig själv under Savasana, eller när du behöver lugn och ro. En ögonkudde passar lika bra på yogapasset som vid en paus på soffan i hemmet. En ögonkudde är också en uppskattad gåva eller gå-bort-present.
199 kr