Stäng
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
599 kr kvar till fri frakt

Du kanske även är intresserad av...

Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Yogainspiration / Yogaexpertis & Guider / Vilken yogamatta passar mig bäst?

Vilken yogamatta passar mig bäst?

 

Att välja rätt yogamatta är inte alltid det lättaste, det är ett högst personligt val, det finns många att välja mellan och det är viktigt att det blir rätt. Här har vi samlat några vanliga frågor vi får om hur man ska tänka när man ska köpa en yogamatta:


...jag har ont i knäna? 

Många kan uppleva obehagskänslor och smärta när man står på knäna på sin yogamatta. Då bör man prova en lite tjockare matta som ger mer dämpning för knän och andra leder. En yogamatta som har en tjocklek på 5-6 millimeter är ett bra alternativ som ger en mjukare känsla och avlastning för knäna.

...jag vill träna bikramyoga?

När man utövar bikramyoga eller hotyoga brukar man bli svettig så det är bra med en yogamatta som har ett bra grepp när den blir fuktig. Det finns särskilda yogamattor som är anpassade för att ge bra grepp i svettiga miljöer och även korkyogamattor ger ett supergrepp när de utsätts för fukt. Det finns även matthandukar som man kan lägga över sin yogamatta för absorbering av fukt och bättre grepp.

...jag utövar yinyoga/restorative yoga?

Både yin- och restorative yoga utövas i stillhet där man håller yogapositionerna under en längre tid. Det kan därför vara skönt med ullmatta som både blir lite mjukare att vara på och även håller dig varm då man kan bli lite kall av att vara still. Det kan också vara skönt med en lite tjockare yogamatta som ger mer dämpning. Man kan lägga en filt över en vanlig yogamatta för att få en lite varmare och mysigare känsla. 

...till barnen?

Det kanske viktigaste att tänka på när man vill ge en yogamatta till ett barn är att köpa en som inte innehåller några gifter eller andra skadliga ämnen. Det finns särskilda barnyogamattor som är mindre än en vanlig yogamatta, men det går såklart bra med en normalstor yogamatta också.

...jag ska resa?

Om du ska ut och resa så finns det särskilda reseyogamattor som är lite tunnare, lättare och ibland även vikbara så att det är lätta att packa ner i resväskan. Precis som vanliga yogamattor finns resemattorna i många olika material och tjocklekar. 

...jag yogar utomhus?

Korkyogamattorna är ett mycket bra alternativ för dig som yogar mycket utomhus då de tål sol, fukt och värme bra.  .

...jag vill vara miljövänlig och klimatsmart?

Det finns många klimatsmarta alternativ för dig som vill ha en miljövänlig yogamatta. Det finns yogamattor som är tillverkade i ekologiska material som dessutom är biologiskt nedbrytbara, till exempel naturgummi. Korkmattor är också ett bra alternativ då de produceras av bark som är en förnybar resurs. 

...jag är nybörjare?

Det beror lite på vilken form av yoga som ska utövas men du kan börja med en enklare yogamatta som passar de flesta yogastilar och sedan känna efter vilka kvaliteter du söker i en yogamatta. Ju mer du yogar desto mer kommer du veta vad just du behöver för din yogapraktik. 

 

Vill du veta mer om våra yogamattor kan du kolla in vår mattguide här eller läsa om våra bästsäljande yogamattor här. Tveka inte att höra av dig om du frågor eller funderingar kring våra yogamattor eller något annat i vårt sortiment. Lycka till!