Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
Sverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
Yogainspiration / Yogaexpertis & Guider / Vilken yogamatta passar mig bäst?

Vilken yogamatta passar mig bäst?

Att välja rätt yogamatta är inte alltid det lättaste, det är ett högst personligt val, det finns många att välja mellan och det är viktigt att det blir rätt. Här har vi samlat några vanliga frågor vi får om hur man ska tänka när man ska köpa en yogamatta:


...jag har ont i knäna? 

Många kan uppleva obehagskänslor och smärta när man står på knäna på sin yogamatta. Då bör man prova en lite tjockare matta som ger mer dämpning för knän och andra leder. En yogamatta som har en tjocklek på 5-6 millimeter är ett bra alternativ som ger en mjukare känsla och avlastning för knäna.

...jag vill träna bikramyoga?

När man utövar bikramyoga eller hotyoga brukar man bli svettig så det är bra med en yogamatta som har ett bra grepp när den blir fuktig. Det finns särskilda yogamattor som är anpassade för att ge bra grepp i svettiga miljöer och även korkyogamattor ger ett supergrepp när de utsätts för fukt. Det finns även matthandukar som man kan lägga över sin yogamatta för absorbering av fukt och bättre grepp.

...jag utövar yinyoga/restorative yoga?

Både yin- och restorative yoga utövas i stillhet där man håller yogapositionerna under en längre tid. Det kan därför vara skönt med ullmatta som både blir lite mjukare att vara på och även håller dig varm då man kan bli lite kall av att vara still. Det kan också vara skönt med en lite tjockare yogamatta som ger mer dämpning. Man kan lägga en filt över en vanlig yogamatta för att få en lite varmare och mysigare känsla. 

...till barnen?

Det kanske viktigaste att tänka på när man vill ge en yogamatta till ett barn är att köpa en som inte innehåller några gifter eller andra skadliga ämnen. Det finns särskilda barnyogamattor som är mindre än en vanlig yogamatta, men det går såklart bra med en normalstor yogamatta också.

...jag ska resa?

Om du ska ut och resa så finns det särskilda reseyogamattor som är lite tunnare, lättare och ibland även vikbara så att det är lätta att packa ner i resväskan. Precis som vanliga yogamattor finns resemattorna i många olika material och tjocklekar. 

...jag yogar utomhus?

Korkyogamattorna är ett mycket bra alternativ för dig som yogar mycket utomhus då de tål sol, fukt och värme bra.  .

...jag vill vara miljövänlig och klimatsmart?

Det finns många klimatsmarta alternativ för dig som vill ha en miljövänlig yogamatta. Det finns yogamattor som är tillverkade i ekologiska material som dessutom är biologiskt nedbrytbara, till exempel naturgummi. Korkmattor är också ett bra alternativ då de produceras av bark som är en förnybar resurs. 

...jag är nybörjare?

Det beror lite på vilken form av yoga som ska utövas men du kan börja med en enklare yogamatta som passar de flesta yogastilar och sedan känna efter vilka kvaliteter du söker i en yogamatta. Ju mer du yogar desto mer kommer du veta vad just du behöver för din yogapraktik. 

 

Vill du veta mer om våra yogamattor kan du kolla in vår mattguide här eller läsa om våra bästsäljande yogamattor här. Tveka inte att höra av dig om du frågor eller funderingar kring våra yogamattor eller något annat i vårt sortiment. Lycka till!

 

Virekommenderar

Yogamatta ull Premium wool mat, Natural, 75 x 200 cm - Yogiraj

Yogamatta i ull. Yogiraj Premium wool yoga mat är tillverkad i Italien av 100% Merinoull och är den perfekta yogamattan för yin-, restorative-, kundalini- och mediyoga samt även för lugna yoga nidra. Du kan med fördel även använda en ull yogamatta för en skön stund för all lugnare form av yoga eller meditation. Ullmattan ger stöd, värme och komfort. Ullen är certifierad av Woolmark att endast komma från välmående får som inte har utsatts för skada, stress eller "mulesing" när ullen har samlats in. Lyxigaste ullyogamattan på marknaden säger vi och många av våra kunder. Säg hej till din nya mysiga yogakompis!

Om du vill skydda och enkelt ta med din ullmatta rekommenderar vi denna yogaväska.  

1 199 kr
Yogamatta All-round travel 2 mm, Midnight Black - Yogiraj
-50%
Yoga på resan? Packa med denna superlätta matta med skönt grepp. Och ta med dina fina yogaminnen hem. Perfekt att veckla ut på hotellrummet. Denna matta är också perfekt att ta med sig till gymmet och lägga ovanpå lånemattan, för ökad hygien och en mer personlig känsla.
150 kr
Yogamatta Grip mat 5 mm - Yogiraj

”Här snackar vi supergrepp, bäst i klassen! Doftfri, ligger tungt på plats på golvet och känns tjockare än sina 5 mm – vilket är ett stort plus, speciellt när knän eller armbågar vilar tungt mot marken.”  Metro Mode

När greppet är allt. Ultraabsorberande yoga matta som erbjuder maximalt grepp. Yogirajs Grip mat är yogamattan som passar alla yogastilar och utövare, och extra bra till svettigare dynamisk yoga samt även hot yoga eller Bikram yoga. På Grip mat står du fast och stadig med maximal support, även i de mest krävande asanas. Grip mat blir snabbt din pålitliga yogavän i vått och torrt. Producerad i Europa.


999 kr
Yogamatta All-round yoga mat, 4 mm, Moss Green - Yogiraj
All-round mat yogamatta som passar lika bra för nybörjare som för vana yogis, samt för studion. All-round mat lever länge och har ett grepp som bara förbättras med tid och användning. En matta för alla yogis.
349 kr
Yogamatta All-round travel 2 mm, Heather Pink - Yogiraj
-50%
Yoga på resan? Packa med denna superlätta matta med skönt grepp. Och ta med dina fina yogaminnen hem. Perfekt att veckla ut på hotellrummet. Denna matta är också perfekt att ta med sig till gymmet och lägga ovanpå lånemattan, för ökad hygien och en mer personlig känsla.
150 kr
Yogamatta All-round yoga mat, 6 mm, Moss Green - Yogiraj

En yogamatta för alla. All-round mat passar lika bra för nybörjaren som för den vana yogin, samt för studion. Yogirajs All-round mat har lång livslängd och ett grepp som bara blir bättre med tid och användning. Den här tjockare varianten ger ännu bättre stötdämpning.

 

389 kr