Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
599 kr kvar till fri frakt

Du kanske även är intresserad av...

Yogabälte Yoga belt long, Midnight Black - Yogiraj
Ett yogabälte gör det enklare att komma in i positionerna, så ta hjälp när det behövs. Detta justerbara, lite längre bälte för dig som behöver det, är gjort av stark, ekologisk bomull och kommer sakta men säkert att öka din rörlighet. Men kom ihåg – yoga handlar inte (bara) om att nå dina tår.
229 kr
Yoga block Light weight foam, Lilac Purple - Yogiraj
Med ett lätt yogablock i EVA-skum får du stöd och extra höjd under positionerna. Den låga vikten gör det enkelt att ta med blocket till studion.
199 kr
Vattenflaska - Yogiraj
Vatten släcker inte bara törst. Vatten håller oss friskare, piggare och kan hjälpa till att sänka blodtrycket, eftersom hjärtat inte behöver jobba lika hårt för att cirkulera runt blodet vid en god vätskebalans. Håll ditt vattenintag konstant under dagen med denna vattenflaska som är perfekt att ta med till yogan och allt däremellan i livet. Yogirajs vattenflaska i Mossgreen håller din dryck kall och fräsch i upp till 15 timmar, eller varm i upp till 5 timmar. 
299 kr
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Yogainspiration / Övningar online / Yoga hemma - sju tips för att komma igång

Yoga hemma - 7 tips för att komma igång

 

Har du yogat för en yogalärare på studio ett tag och känner att du vill komma igång och yoga hemma? Eller har du bestämt dig för att börja utforska yoga på egen hand på hemmaplan? Många försöker komma igång med att yoga hemma men har svårt att få det till en rutin. Här är sju tips för hur du kan skapa en hemmapraktik och hålla dig till den. 

1. Skapa en yogahörna hemma 

Oavsett om du bor stort eller litet är det bra att hitta en plats i ditt hem där du känner att du kan utöva din yoga utan att bli allt för störd av saker runt omkring (vilket kan vara svårt, vi vet). Vissa behöver mycket svängrum och andra mindre. Kanske kan du göra en permanent yogahörna där du har din yogamatta och yogatillbehör, annars kan du ha ett litet yogakit som du enkelt tar fram när det är dags att yoga. Testa dig fram tills du hittar en plats som du trivs på. 

 

2. Träna yoga via onlinekurs 

Om du inte riktigt känner att du vet vilka rörelser du ska göra så finns det flera typer av onlinematerial du kan ta hjälp av tills dess att du känner att du kan yoga på egen hand eller när du vill få inspiration av en erfaren yogalärare. Det finns flera yogasajter som till exempel Yogobe som har ett stort bibliotek med olika yogaklasser från duktiga yogalärare, och du hittar även klipp på Youtube. Det finns också yogaappar som demonstrerar rörelser och har färdiga program för olika nivåer.  

 

3. Ordning och reda hemma 

En viktig faktor för att du ska kunna hitta lugn och ro för att utöva din hemmapraktik är att det är ordning och reda hemma. Om det är stökigt så tenderar det att stressa oss och gör att yogastunden kan kännas mindre mysig, vilket i sin tur kan leda till att man hoppar över den. Rensa hemmet på saker du inte behöver och försök att städa och hålla ordning så kommer hemmapraktiken att kännas både lättare och roligare. 

 

4. Ge dig själv lite yoga varje dag

Nyckeln för att etablera en kontinuerlig hemmapraktik är disciplin. Att man ställer sig på yogamattan varje dag, även om det bara är 5 minuter så försök, verkligen försök att få till dem. Det tar några veckor att skapa en ny vana så den första tiden är avgörande och därför är det viktigt att du verkligen bestämmer dig och hänger dig åt din yoga. Det vara bra att försöka planera in när du ska yoga under de första veckorna för att få större chans att verkligen göra det. Ett tips är att ställa in en påminnelse i mobilen varje dag, så att du inte glömmer av det. 

 

5. Var snäll mot dig själv

Med det sagt så kommer det att komma tillfällen då du missar en eller flera dagar och då är det viktigt att inte klanka ner på dig själv eller tänka att du har misslyckats. Lägg istället energin på att verkligen försöka ställa dig på yogamattan dagen efter. Lyssna till var du är och lär känna kroppens gränser. Det viktiga är inte hur länge du yogar utan att du gör det och att det känns bra. 

 

6. Sätt på dig sköna yogabyxor direkt efter jobbet 

Om du sätter på dig dina yogatajts det första du gör efter att du kommer hem från jobbet så är det mycket enklare att komma i rätt stämning och din träning kommer att "bli gjord". Jobbar du hemma - sätt på dig yogabyxorna på morgonen och passa på att yoga 5-10 minuter på din lunchrast hemma. Det är mycket lättare att komma in i rätt stämning om du går omkring och känner dig som en yogi och har byxorna på dig! 

 

7. Gör en spellista med inspirerande musik 

Lägg lite tid på att surfa runt och hitta musik som inspirerar dig till att träna yoga hemma. Kanske är det lugn spa-lik musik med indisk inspiration, eller så är det lite mer fartfylld musik som får dig att vilja sätta igång med dina solhälsningar. Sätt på musiken när du känner att du börjar tänka för mycket på om du verkligen ska träna hemma eller inte! 

 

Vill du komma igång och yoga hemma? Vi på Yogagrossisten har yogamattor, yogatillbehör och allt du kan tänkas behöva för att komma igång med din hemmapraktik. Stort lycka till!

Vi rekommenderar

Yoga Kit Eco props kit - Yogiraj
-19%
OBS! Du kan välja färg på bolster och bälte själv genom att klicka på rutan som anger färg.
1 137 kr