Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
Sverige (SEK) Byt land

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
Yogainspiration / Yogaexpertis & Guider / Yogamatta i ull - perfekt för lugn yoga och meditation

Yogamatta i ull - perfekt för lugn yoga och meditation

Kvinna gör lugn yoga på en yogamatta i ull

Är du nyfiken på en yogamatta i ull? För yogaformer som yinyoga eller restorative yoga är en yogamatta i ull ett mjukt och härligt alternativ till den konventionella yogamattan och då ullmattan värmer och ger en behaglig dämpning. Inom mer fysiska former av yoga är det ofta yogamattans grepp som står i fokus, men i mer stilla yogaformer som utövas i lugnt tempo eller där man enbart ligger eller sitter ned på yogamattan, är faktorer som mjukhet, värme och komfort mer betydelsefulla än mattans grepp.

Ullyogamattan - mjuk ovansida och halkfri undersida

En ullyogamattas ovansida är gjord av naturlig ull som ger mattan dess mjuka, varma känsla medan baksidan är klädd i ett halkfritt material som naturgummi eller naturlig latex för att förhindra att mattan glider när du yogar. Många förknippar ull med tröjor som sticks, men ullyogamattan innehåller ull av hög kvalitet som ger en mjuk och behaglig upplevelse så att du kan koppla av när du yogar eller mediterar. Ullmattan är inte till för mer fysiska former av yoga då den är för tjock och inte ger ett bra grepp.

En yogamatta för lugn yoga

En ullmatta är ett härligt alternativ för dig som utövar lugnare former av yoga där man sitter eller ligger ner under större delen av yogapasset. Den lämpar sig därför särskilt för yinyoga, restorative yoga och kundalini- och MediYoga men också för dig som mediterar, utövar yoga nidra eller andra avslappningsövningar. När man är i stillhet under en längre tid är det lätt att man blir lite kall och frusen och då passar ullyogamattan utmärkt då den värmer naturligt. Den mjuka känslan av ullen ger en mjuk och skön upplevelse och ger dessutom en behaglig dämpning för knän och andra leder. Ullyogamattan är perfekt för att skapa en myshörna för lugnare yogaformer i hemmet men går också att ta med sig den till yogastudion eller på resan. 

Härlig ull med naturliga egenskaper

Ull är ett material som har använts av människor i flera tusen år för dess mjuka och värmande egenskaper. Ullen är fårets “hår” och framställs genom att det rakas av, tvättas och kardas för att sedan användas som det är eller spinnas till garn. Ull andas naturligt och är resistent mot smuts vilket gör att din ullyogamatta håller i många år framöver om du behandlar den med kärlek. Bästa sättet att rengöra är att vädra den men vissa ullyogamattor går även att tvätta i skonsam maskintvätt. Eftersom ullen är ett naturmaterial kan det förekomma lukt i början som ger med sig efter ett tag, så vädra ullyogamattan om det behövs.

Letar du efter en mjuk och skön yogamatta så är en yogamatta i ull ett alternativ att titta närmare på. Det är dessutom en fantastisk present till den som utövar lugnare yogaformer. Hos Yogagrossisten hittar du ett brett sortiment av ullyogamattor och tillbehör.

Yogamattor i ull

Yogamatta ull Premium wool mat, Silver Grey, 75 x 200 cm - Yogiraj

Yogamatta i ull. Yogiraj Premium wool yoga mat är tillverkad i Italien av 100% Merinoull och är den perfekta yogamattan för yin-, restorative-, kundalini- och mediyoga samt även för lugna yoga nidra. Du kan med fördel även använda en ull yogamatta för en skön stund för all lugnare form av yoga eller meditation. Ullmattan ger stöd, värme och komfort. Ullen är certifierad av Woolmark att endast komma från välmående får som inte har utsatts för skada, stress eller "mulesing" när ullen har samlats in. Lyxigaste ullyogamattan på marknaden säger vi och många av våra kunder. Säg hej till din nya mysiga yogakompis!

Om du vill skydda och enkelt ta med din ullmatta rekommenderar vi denna yogaväska. 

1 199 kr