Stäng
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land
Visa priser: exkl. moms | inkl. moms
SverigeSverige (SEK) Byt land

Byt land

Välj ett land nedan för att visa priser och artiklar för detta land

FinlandNorgeSverige

Yoga hemma - sju smarta tips för att komma igång

Har du yogat för en yogalärare på studio ett tag och känner att du vill komma igång och yoga hemma? Eller har du bestämt dig för att börja utforska yoga på egen hand på hemmaplan? Många försöker komma igång med att yoga hemma men har svårt att få det till en rutin. Här är sju tips för hur du kan skapa en hemmapraktik och hålla dig till den. 

Vilken yogamatta passar mig bäst? 

Är du på jakt efter en ny yogamatta eller ska du köpa din allra första yogamatta? Här har vi samlat tips på saker att tänka på vid val av yogamatta. Börja med att fundera på vad du ska använda den till, och hur mycket den ska användas. Har du precis börjat med yoga och inte hunnit fastna för någon speciell form av yoga än, så kan en prisvärd standardmatta passa. Här har vi samlat olika förslag som kan passa dina behov.

Yogablock, bloster - straps? Har man inte använt yogatillbehör i yogan innan kan det vara svårt att veta hur dessa ska användas eller vilka man egentligen behöver. Det som gäller generellt för alla yogatillbehör eller så kallade yoga props är att de på många olika sätt kan bidra till att fördjupa yogapraktiken. De har alla olika fördelar och användningsområden. Läs mer här om hur props kan hjälpa dig i din yogapraktik på bästa sätt.

Kom igång med meditation - tre enkla övningar 

Även om stress ofta har en negativ klang så är det en del av livet som i lagom dos hjälper oss att prestera. Men för mycket stress är inte bra för någon och kan i det långa loppet leda till allvarliga sjukdomstillstånd. Idag är det bevisat att återhämtning med yoga och meditation kan lindra stressymptom. Här förklarar vi hur det går det till. 

Meditationskudde - sitt bekvämt när du mediterar 

Ibland kan det mest simpla i vår yogapraktik kännas som en utmaning. Att sitta upp i en bekväm ställning och med rak rygg är en vanlig uppmaning från yogaläraren, oavsett vilken typ av yogaklass du går på. Men om ingen sittande position känns bekväm – vad gör man då? Allra bäst är meditationskudden för en längre behaglig stund. Läs mer om hur den kan hjälpa dig.

Meditation vs mindfulness

Det pratas mycket om meditation och mindfulness i dag, men vad är det egentligen? Psykisk ohälsa är idag Sveriges största folkhälsosjukdom vilket har medfört att en ökad efterfrågan på just mindfulness och meditation som metoder för att lindra stress, ångest och oro, eftersom det är tekniker som hjälper oss att släppa taget, vända vårt fokus inåt och samtidigt leva i nuet. Läs mer om skillnaden mellan meditation och mindfulness här. 

Yinyoga och restorative yoga - vad är skillnaden?

Bland de mest populära och älskade yogaformerna hittar vi yinyoga och restorative yoga, två lugnare former av yoga och som kan vara svårt att skilja från varandra. Vad är det för skillnad och varför är de så populära? ELLE magazine rankade denna form av "cosy yoga" som #1 Health trend 2020 och vi förstår varför. 

Guide: hitta rätt yogakläder för dig 

Vilka yogabyxor passar bäst och hur hittar jag en yogatop som inte åker upp över huvudet? Och vilka material passar egentligen bäst för hot yoga? Det är viktigt att välja rätt yogakläder som känns bekväma för dig och tänka på hur kläderna rör sig med kroppen under ett yogapass. Här har vi samlat tips att ha i åtanke när du ska köpa nya yogakläder.

Guide: Hur används yogablock?

Om man bara ska skaffa ett yogatillbehör så kanske det skulle vara yogablock/yogaklossar, just för att de går att använda på många olika sätt, oavsett vilket stil av yoga du utövar. Om du är nybörjare i yoga eller inte har yogat med yogablock innan kan man undra hur och när man ska använda dem. Här får du tips!

Varför yogamatta i ull?

Yogamatta i ull är en av de mest populära yogamattorna just nu. Många yogaformer utövas i lugnt tempo och i stillhet och då är faktorer som mjukhet, värme och komfort mer betydelsefulla än mattans grepp. För yogaformer som yinyoga eller restorative yoga är en yogamatta i ull ett mjukt och härligt alternativ till den konventionella yogamattan och den håller dig dessutom varm och ger en behaglig dämpning.

Guide: Så använder du ett yogabolster

Ett bolster är en avlång yogakudde som kan användas som tillbehör för att hjälpa dig att avlasta kroppen och slappna av när du yogar. Vanligtvis är de cylinderformade men det finns även rektangulära varianter. Vissa bolster är fyllda med boveteskal medan andra är fyllda av textilier.

Hur använder man ett yoga strap?

Ett yogabälte, även kallat yogaband- eller yogastrap, är ett fiffigt hjälpmedel för dig som vill fördjupa din yogapraktik eller göra vissa yogapositioner som annars är svårtillgängliga för dig. Ett strap hjälper oss genom att göra våra armar längre och varsamt stabilisera oss så vi kan komma djupare in i olika yogapositioner. Det är ett litet hjälpmedel som kan göra stor skillnad och som dessutom är lätt att med sig var du än vill yoga.

5 Tillbehör för yinyoga

Yinyoga är yogaformen där du passivt stretchar din kropp i olika positioner som hålls under en längre tid. Yogatillbehör, eller yogaprops som de ofta kallas, kan hjälpa dig att komma djupare in i stretchen. Yinyogapositionerna kan ibland vara intensiva och då kan rätt yogatillbehör varsamt avlasta och stötta dig genom de mer krävande momenten och på så sätt göra din upplevelse mer behaglig. 

Så rengör du din yogamatta

Hur ska man egentligen rengöra sin yogamatta? Och när rengjorde du din yogamatta senast? Sanningen är att vår yogamatta utsätts för en hel del smuts, särskilt om du använder den varje dag. Genom att regelbundet rengöra din yogamatta på rätt sätt håller du inte bara oönskade bakterier borta, utan du kan också förlänga livslängden på den. 

Alla kan träna yoga - tips för nybörjaren 

Yogan hjälper oss att både stärka och stretcha kroppen och att hitta balans, vilket är viktigt i alla åldrar. När du väl har provat yoga några gånger så inser du nog också att du klarar mycket mer än vad du tror, och att ingen dag är den andra lik rent kroppsligt. Det fina med yogan är att du yogar efter din förmåga för dagen och att den lär oss att acceptera där du är, varje dag. Läs mer och inspireras.

Vad betyder Namasté? - en yogisk ordlista

Vad betyder egentligen namasté, som alla säger -och inte bara på yogamattan? Du som är nybörjare inom yoga har säkert noterat att yogalärare och yogis använder olika ord och fraser på ett främmande språk. Kanske har du inlett en klass med att sjunga mantrat "Om" och med största sannolikhet har du avslutat yogaklassen med att säga "Namasté". Under passets gång har du kanske hört uttryck som "asana", "pranayama" och "mudra". Dessa ord är på det gamla indiska språket sanskrit, som de äldsta texterna om yoga är skriva på och som än idag används flitigt av yogis världen över. Men vad betyder de egentligen? 

 

 

Fyra vanliga frågor om meditation

Är du nyfiken på meditation? I det samhälle vi lever i idag, där vi är ständigt uppkopplade och nåbara, där vi dagligen möts av en stadig ström av budskap och information och våra hjärnor jobbar på helvarv, är behovet av att kunna koppla av och rikta fokus inåt större än någonsin. Som nybörjare kan frågorna vara många, därför har vi svarat på fyra vanliga frågor för dig som vill komma igång med en meditationspraktik.

Vad är pilates?

En träningsform som påminner om yoga, och som många ibland har svårt att se skillnad på, är pilates. Pilates är en träningsform som fokuserar på att stärka de djupgående musklerna som finns i mage och rygg, som stabiliserar och ger stadga, med målet att lära kroppen hitta sin naturliga hållning. Pilates stärker kroppen inifrån och ut och gör den mer rörlig. Precis som yoga så är andningen central inom pilates och att utöva pilates kan lindra stress och oro. Här kan du läsa mer om pilates, vad som kännetecknar träningsformen och hur pilates kan stärka både din kropp och själ. 

Stämningshöjare för yogastunden

Doft, ljud, ljus, smak och känsel. Vi uppfattar världen genom våra sinnen och genom att skapa en lugn och trygg miljö runt omkring oss möjliggör vi för att känna samma lugn i vårt inre. Du har säkert stött på en del olika stämningshöjare i yogasalen, som stimulerar ett eller flera sinnen och hjälper dig att slappna av. Här guidar vi dig genom olika saker som hjälper dig att tona in, skapa lugn och ro, stilla sinnet och landa i kroppen inför din yogastund.